Съдържание

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

В фронтонната стена на сградата преди е имало вход към помощната част. Настоящият външен вид на тази фасада на предишната снимка
Обновената сграда с живописна беседка със съвременни детайли предизвиква интерес и възхищение дори сред онези, които не помнят или знаят как е изглеждала преди ремонта
Ремонтът не се ограничаваше само до жилищната сграда, но включваше и плевнята
Собствениците искаха къщата да се отвори към околностите. Следователно проектът за реконструкция предвиждаше подреждането на няколко места за почивка
Беседка с изглед към околността, построена на площадка пред къщата. Благодарение на него беше спечелена атрактивна гледна точка, както и допълнително място за хранене
Подът в стаите е завършен с варосани дъбови дъски
Повечето от работите трябваше да бъдат извършени на последния етаж на сградата - под склоновете на покрива. На мястото на бившия таван е предвиден жилищен етаж - с хол, кухня и спалня
Всекидневна на тавана. Очарованието на интериора до голяма степен се определя от откритата дървена конструкция на покрива
Основна спалня на последния етаж. Интериорът е удължен от малък балкон, завършен с дърво
Стаите на последния етаж на къщата са създадени в резултат на приспособяването на тавана. В банята, на пода - порцеланов под със сатенена травертинова текстура, по стените - полирани керемидени плочки
Част от работната зона на кухнята на последния етаж. Горната част е завършена с устойчива на киселини стомана
Откритият таван и тухлен под решават за оригиналния характер на интериора
Под покрива - преди и след. След извършване на експертното заключение експертите стигнаха до заключението, че покривната ферма - с изключение на няколко греди - е в добро състояние, достатъчно за поддържане на допълнителното тегло на изолацията и таванната конструкция от гипсокартон. Необходимо беше само да се подменят няколко стълба (табуретки) и да се изрежат ненужни подпори и мечове
Разширение на верандата
Веранда по време и след ремонт. След ремонта непривлекателният вход се превърна в един от най-красивите елементи на къщата. „Залепена“ за сградата, малка едноетажна правоъгълна форма е издигната на два етажа благодарение на конструкцията на дървена рамкова конструкция.
Външни стълби в процес на обновяване Старите, грозни и неудобни бетонни стълби бяха покрити с кофраж, който след това беше запълнен с бетонна смес. Благодарение на това пропорциите им бяха подобрени (дълбочината и височината на стъпалата бяха променени и ширината на пробега беше увеличена)
Windows преди и след. Повечето отвори в сградата трябваше да бъдат разширени, от една страна, за по-добро осветяване на интериора, а от друга - за подобряване на външния вид на фасадата. Два малки прозореца на бившата кочина с лице към задната част на фермата са заменени с врати на вътрешния двор. Всички прозорци, поради необичайните си размери, са направени по поръчка.
Цокли преди и след. Сутеренните стени бяха направени от декоративни бетонни блокове. За да може къщата да прилича на най-старите къщи в района, издигната върху фундамент от местен камък, беше решено цокълът да бъде затворен с плочи от пясъчник. Те се поддържат от нова непрекъсната основа, която е подсилена със съществуващата
Напречно сечение през стените на мазето
Хвърляне в мазе
План на приземен етаж
Таванска проекция
Възпоменателна снимка от птичи поглед, направена преди дървената беседка да бъде поставена пред къщата. Сред дърветата - реновирана плевня
Автори на проекта за реконструкция: интериорен архитект Катажина Кучейда, интериорен архитект Малгожата Кучейда, интериорен архитект проф. Януш Кучейда
Главен изпълнител: Piotr Ostafin
Полезна площ: 354 m2
Площ на парцела: 2,5 ha
Обитатели: 3-5 души
Разходи за обновяване, строителни и довършителни работи (с изключение на свободно стоящите мебели): 250 000
Това беше къща, която никой не искаше да купи. Нашите домакини тук, в околностите на Краков, правят бизнес и като „местни“ знаеха как да продадат имота на много атрактивна цена. Ето защо те убедиха приятелите си да купят имота. Неуспешно. Докато мнозина се интересуваха от придобиването на крайградски щаб, никой не смееше да обнови старата, забравена сграда. Фактът, че в най-ниската част на къщата имаше свинарник, беше възпиращ … Трябваше да имате много въображение, за да видите на негово място голяма кухня, която функционираше като семейна стая.
Днес нашите домакини усмихнато разказват как страстно са описвали предимствата на сградата и преди всичко прелестите на пейзажа пред потенциалните купувачи. И трябва да признаете, че когато става въпрос за околностите, има какво да се възхищавате. Къщата е разположена в живописния район на западната част на Малополско войводство, на границата на Бескид Маковски и подножието на Величка, сред рядко разпръснати къщи и шахматна дъска от полета, преплетени с буци от вековни дървета и храсти. Нека добавим към това бягащите елени и зайци. И фазани, надничащи изпод краката. Има и стара църква на хълм и изглед към Бабия Гура и по-близо до манастира в Калвария Зебжидовска.
Покупка на къща с кочина и плевня
Мина време и къщата стоеше в очакване на нов собственик. С всеки изминал ден нашите домакини харесваха това място все повече и повече. И колкото повече хора им показваха, толкова повече се чувстваха приятелски с всяко парче земя, с всяко дърво и дори със стари, порутени стени. Накрая се убедиха. И те прецениха, че не могат просто да напуснат стара тухлена къща. Освен това интуицията на инвеститора подсказва: тази възможност не може да бъде пропусната!
Ето защо, въпреки че вече имаха своята „база“ наблизо и не планираха никакви големи промени в живота си и местоживеенето си, накрая решиха да купят ферма, която включваше парцел от 2,5 хектара с къща и кочина и стара плевня в лошо състояние .
Не е лесен път до удобна седалка
Първоначално новите собственици планираха да предоставят къщата за жилище на своите служители, които се грижат за коне в близката ферма. Те възнамеряваха бързо да обновят инсталациите и да освежат стените, покрива и подовете, без да пречат на структурата на сградата и без фини обработки за подобряване на естетиката на къщата.
По време на ремонтните дейности обаче те бяха все по-изумени и същевременно доволни от прелестите на архитектурата на тази скромна, но добре пропорционална селска сграда с двускатен покрив с фронтони.
Накрая мисълта, че тук ще живее непознат човек, станала толкова уморителна и обезпокоителна, че нямали избор: решили да го използват за второто си жилище.
От този момент подходът към ремонта също се промени. Бъдещите жители се съгласиха да го продължат със специално внимание, като същевременно се стремят да запазят и подчертаят очарованието и стила на сградата. Решението беше взето да се създаде най-удобното място за живеене тук, с модерно обзавеждане, което улеснява ежедневното функциониране на семейството, но също така се вписва добре в архитектурния пейзаж на региона.
Възстановени етажи
Таванът на сградата претърпя най-голяма трансформация.
След ремонта на покрива склоновете му отново бяха завършени с оригинални, стари керемиди, а пролуките бяха допълнени с подобни копия, получени от съседи, които с облекчение се отърваха от тях, вероятно изненадани от неразбираемите капризи на новите собственици.
Неизползваното досега помещение под покрива беше превърнато в жилищен таван, осветен от единадесет прозореца на прозореца.
Полученото по този начин открито пространство (144 м2) е проектирано да побере хол, трапезария с кухня и спалня с баня и отделна тоалетна, като по този начин се създава почти независим апартамент.
В резултат на ремонта е създадено допълнително полезно пространство и на мястото на бившата свинарница, която някога е била на най-ниския етаж на къщата. Има лятна кухня, проектирана като семейна стая, достъпна от нивото на земята.
Собствениците казват, че днес тук бие „сърцето на къщата“. Членовете на домакинството ядат по-голямата част от храната си тук и тук най-често организират социални срещи.
В допълнение
, къщата с ризалит беше измазана, с избор на цветове, отнасящи се до цветовете, използвани при ремонта на близките исторически сгради на жп гарата на папския маршрут.
Прозорците бяха подменени в цялата сграда и формата им беше стандартизирана.
Старата, непривлекателна веранда, в която се намираше входното антре, беше покрита с дървена дъска и чрез издигане на скелетна конструкция над нея тя беше издигната, така че да придаде динамика на цялото тяло на сградата и стилистично да съответства на дървената плевня, стояща в близост.
По време на ремонта бяха подменени всички инсталации, положени бяха нови подове и вътрешни мазилки.
Извършването на всички работи не беше лесно, но днес къщата се отплаща на своите обитатели, като функционира добре и създава удобно място за живеене.
Във фермата
Сред стопанските сгради оборът обикновено беше най-важен. Той е напълно реновиран и адаптиран да изпълнява съвременни функции. В съответствие с правилата на собствениците бяха избегнати изкушенията на "дизайнер". Той не е „украсен, нито трансформиран в нещо, което никога не е бил“. Укрепена е само дървената конструкция на покрива, подменени са керемидите, добавени са няколко прозорци за покривни прозорци и е завършен интериорът, а освен това сеното за коне се съхранява в плевнята, с две кутии на стената на фронтона на сградата.
Ежедневно централната част на плевнята служи като гараж за две коли, но понякога е полезна и за празници и дори за танци.
Всяка седмица най-новите новини за строителството, реновирането и довършването на интериора във вашия имейл: ВИЖТЕ ПРИМЕР
Klein Bosch Toolbox … Smoby B amp D Na … Theo Klein Toolbox …
Премиера скоро! Бъдете първите, които знаят
източник: Okazje.info

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Популярни Публикации

Начало: флорални шарки в края на гората

Марзена и Ярек харесват дома си по няколко причини. Първо, през прозорците на хола те могат да наблюдават елените, излизащи на брега на близката гора. След……

Труден коридор

Това понякога се използва за описване на интериори с неблагоприятни пропорции или малка площ, чието подреждане ни създава много проблеми. Но дори и такива ...…

Тапет вместо изображение

Не е нужно да покривате с него всички стени на стаята. Ако е много шарка, дори не принадлежи. Намира се само на избрани места, например ...…

Декорации: за добър ден

Нека потърсим вдъхновение за цветовете в небето. Синьото, съставено с бяло и слънчево жълто, е естествена и приятелска комбинация от цветове. Това ще ви развесели и освети ...…